25,8 millionerkronersprosjektet “Stortingsvalget 2013” på PS4 sliter med å nå salgsmålet på 300.000 eksemplarer etter lunken mottakelse fra landets konsollentusiaster.

– Hvem gidder å være Buskerud, lissom, sier David (14) fra Rakkestad. I gjennomsnitt bruker han fire til fem timer foran konsollen sin etter skoletid, men “Stortingsvalget” holdt ikke oppmerksomheten lenger enn det tok å blafre gjennom de svært omstendige oppsettsmenyene.

SKUFFET: Rikhardo Suarez er ikke imponert over Stortingets forsøk på å gjøre seg attraktiv for nye målgrupper. (FOTO:Mr.Thomas/CC/flickr)

SKUFFET: Rikhardo Suarez er ikke imponert over Stortingets forsøk på å gjøre seg attraktiv for nye målgrupper. (FOTO: Mr.Thomas/CC/flickr)

Rikhardo Suarez (35) innehaver av spillbutikken Gamezhop.no kjenner seg igjen i Davids frustrasjon og summerer opp spillets svakheter på denne måten:

– Ok med nytt gameplaykonsept, men de kunne juica opp storylinen med noe Call Of Duty møter MarioKart-aktig. Ikke helt kosher å bruke dagen på å avgi flere gyldige stemmer enn nabofylket og dessuten er det jævlig slitsomt å måtte bevege Playstation-håndkontrollen opp og ned for hver av de 4869 stemmene som skal til for å få inn ett fuckings mandat.

Skeptiske foreldre
Flere har også vært kritiske til sanntidsfunksjonen i kampanjemodusens allmenne appell der man må belage seg på å bruke de neste 18 årene foran TV-skjermen for å bygge opp politiske allianser og en mulig nominasjon.

– Dette er ikke noe jeg vil at David skal sysle med på fritiden, sier mor Anita med bekymret mine. Da er det tross alt mindre skadelig med en halvtimes voldsorgie eller to.

Prosjektgruppen bak spillet tar kritikken på alvor og anyder at flere av tilbakemeldingene vil bli implementert i neste versjon, som foreløpig går under arbeidstittelen “Kommunevalget 2015”

ENKEL GRAFIKK: De fleste konsollbrukere har forlengst vent seg til mer avansert grafikk enn hva Stortingsvalget 09 kan by på. (FOTO: Skjermbilde fra spillet)

ENKEL GRAFIKK: De fleste konsollbrukere har forlengst vent seg til mer avansert grafikk enn hva “Stortingsvalget 2013” kan by på. (FOTO: Skjermbilde fra spillet)

Tagged with →