Statsministerens kontor reagerer med forferdelse over at uvedkommende skal ha hatt tilgang til Stoltenbergs Facebook og Twitter-sider. Sensitiv personlig informasjon lagt ut av statsministeren selv kan ha blitt kompromittert.

En av våre etterretningstjenester undersøker nå om den mikrofonen statsministeren har på kinnet kan være plantet av en av våre etterretningstjenester. (Wikimedia Commons)

En av våre etterretningstjenester undersøker nå om den mikrofonen statsministeren har på kinnet kan være plantet av en av våre etterretningstjenester. (Wikimedia Commons)

Statssekretær ved SMK, Thorbjørn Giæver Eriksen, har brukt dagen på å få en oversikt over den sensitive informasjonen som nå kan ha lekket ut.

– Jeg kan selvsagt ikke dele detaljene, men det dreier seg om statsministerens personlige refleksjoner blant annet omkring besøk i Dagsrevyen-studio, sykkelturer og Martin Kolbergs bursdag.

Eriksen spekulerer i om en av landets egne etterretningstjenester, under dekke av å være et kommunikasjonsbyrå, kan ha ført statsministeren bak lyset.

– De må i så ha vært passe dumme. Vi oppdaget en funksjon på disse sidene hvor det stod presist hvor mange som overvåket statsministeren. Vi så at dette tallet økte raskt, og det fikk oss til å rope alarm. Til og med navnene kom fram, alle disse vil nå bli rettsforfulgt.

Kritisk opposisjon
Et eksempel OK har fått tilgang til illustrerer alvoret i situasjonen:

@schjøttpedersen fint statsbudsjett, gleder meg til sognsvann i ettermiddag, får ikke den fairytale ut av hodet 🙂

En samlet opposisjon på Stortinget uttrykte i dag sin frustrasjon over den såkalte overvåkningsskandalen. Omkvedet var at overvåkningsskandalen er skandaløs.

– Hva er det som er så skandaløst, stortingsrepresentant for Høyre, Jan Tore Sanner?

– Dette er jo en overvåkningsskandale. Og alle skandaler er skandaløse.

– Men hva er det konkret som har skjedd som dere reagerer på?

– Vi vet jo ikke hva som har skjedd, det er jo hele poenget . Og det er en skandale. Vi er tross alt landets lovgivende forsamling.

– Hva må nå skje?

– Vi må sette ned en kommisjon som må hete noe på nynorsk. Berge Furre må bli intervjuet. Eva Joly må si at nordmenn er naive. Flere hemmelige kilder må si at vi ikke er i nærheten av å forstå alvoret i situasjonen. En eller annen må skrive en bok sammen med Finn Sjue som heter “Hvem styrer de som styrer de som styrer?”. Og så må noen fra et kommunikasjonsselskap snart si at det blåser på toppene.

Tagged with →