Straks Maria Amelie landet i Moskva, avlyste Stoltenberg renseanlegget på Mongstad. – Glem månelandingen og rensing av verden for livsfarlig karbondioksyd. Maria-landingen dreier seg om viktigere ting. Som å rense verden for livsfarlige papirløse flyktninger.

Utenlandske vip'er strømmer til Norge for å se hvordan norske myndigheter kvitter seg med sine samfunnsfiender. - Den veien fløy hun, peker Stoltenberg. (Wikimedia Commons/Kjetil Ree)

Ledende Arbeiderparti-politikere gratulerte hverandre i dag med utkastelsen av Maria Amelie.

– Det krever mot å stå steilt mot hundrevis av overfladiske Twitter-meldinger. Og vi klarte det, sa Stoltenberg som har forståelse for at opinionen brukte tid på å snu.

– Det tok naturlig nok noe tid før folk ble lei av Maria Amelies syting og skjønte at de kom til å bli mektig irritert om hun fikk fortsette med det. Og bare tenk om andre papirløse også fikk et ansikt – og enda verre en stemme. Det hadde blitt irriterende nyhetssendinger det! Og når vi vet hvor kort tid det er til Ski-VM, så forstår vel alle hvorfor det hastet å rydde nyhetsbildet.

Statsministeren avlyste samtidig innføringen av datalagringsdirektivet.

– Vi trenger ikke mer overvåkning. Norge er igjen trygt for kriminelle. Maria Amelie er borte.

Fiktiv menneskerettighetsskole

Stoltenberg avslører hvordan aksjonen var regissert.

– Vi etablerte en skole for menneskerettigheter som vi typisk nok kalte Nansenskolen. Slik lokket vi papirløse flytninger til angivelige foredrag om deres livssituasjon, hvorpå vi fanget dem. Som å skyte sild i en tønne.

Stoltenberg håper at landet igjen kan få tilbake den engasjerte nabokjerringa som brydde seg.

– Den fordomsfulle grinebiteren som la merke til om det var nye ansikter i nabolaget og holdt et spesielt vaktsomt øye med de som var mørkere i huden. Ja, jeg ønsker rett og slett angiveriet tilbake, sier statsmininsteren.

– Ikke spør hva rettstaten kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for rettsstaten!