Skipsreder Jacob Stolt-Nielsen åpner for å henrette Erna Solberg etter at hun i sin kommende selvbiografi “Mennesker, ikke milliarder” har piratkopiert boktittelen hans ”Milliarder, ikke mennesker”.

Beviset på at Erna Solberg har stjålet Høyres logo fra European People's Party. (Flickr/CC/europeanpeoplesparty)

Den høyprofilerte skatteflyktningen som nylig tok til orde for offentlig henging av pirater uten rettssak, er veldig provosert over at Erna Solberg har rappet tittelen til hans kommende selvbiografi.

– Min egen selvbiografi ”Milliarder, ikke mennesker” kommer i mars, men jeg fikk akkurat vite at Erna Solberg kommer med boken ”Mennesker, ikke milliarder” i februar. Det er åpenbart at dette er ren piratvirksomhet der Høyre stjeler grovt fra andres åndsverk, sier en tydelig opphisset Stolt-Nielsen, som riktignok innrømmer at han har skrytt høylytt over boktittelen i festlige lag i nullskatteytermiljøet.

Redernes stolte historie

– Tittelen oppsummerer redernes historie. Vi hadde aldri klart å oppnå den historiske verdiskapningen om vi skulle delt den med andre, forklarer Stolt-Nielsen.

– Men personlig har jeg aldri vært redd for å bidra.  Mine skattekroner gjør det mulig for millionærene i Luxemboug og på Cayman Island å drømme om at en dag kan de også bli milliardærer.

– Hvorfor skal den norske staten hjelpe deg med å bekjempe piratvirksomhet når du selv er skatteflyktning?

– Er det noen som vil nekte å hjelpe folk i fengsel eller på asylmottak fordi de ikke betaler skatt? Hvorfor skal jeg som er tvunget i eksil på Bermuda leve opp til helt andre krav? svarer en tydelig irritert Stolt-Nielsen

– Tror du Høyre vil lære sin lekse om Erna Solberg henrettes?

– En må jo håpe det. Og en pirat er en pirat uansett nasjon. Men det er vanskelig å si. Det eneste språket pirater forstår er makt. Men er det en ting Høyre historisk ikke har forstått, så er det makt.

Tagged with →