Olav Eidem (67) steker fremdeles vafler mot USAs imperialistiske krigføring i Indokina – 36 år etter at krigen ble avsluttet.

Ingen som har tatt t-banen fra Røa de siste tre tiårene har ungått å legge merke til mannen med det utrettelige “vaffeljernet for fred” som hver helg utstyrer reisende i retning sentrum med nystekte vafler, en knyttet neve og et kjapt “leve Ho-Chi-Min”. Mannen som på folkemunne sies å teppebombe bydelen med vafler, forteller at han aldri har slått seg til ro med nyheten om at krigen er avsluttet.

– Det er noe forbannet sionistisk vrøvl!, glefser Eidem i det OK ymter frempå om at daverende president Gerald Ford 23. april 1975 erklærte krigen for avsluttet.

Eidem har ikke tall på hvor mange egg han har knust for å skape fred i Vietnam, men forteller at han er forbannet over at symboleffekten av å steke vafler har blitt utvannet og kommersialisert.

– Her om dagen var jeg med barnebarnet på korpssamling, og tror du ikke de stekte vafler for å få penger til korpstur til Zell-am-see i Østerrike?

Selv ser han seg som vaffelstekingens gudfar og forteller om den eksplosive kraften de første vaflene hadde.

– Det var bare å smøre jernet så hadde du det politiske Norge i din hule hånd. Alle lyttet. Einar Førde tok sågar t-banen til Røa i juni 1973 ene og alene for å spise vaffel. I dag er vaffel blitt barnemat, men jeg gir meg ikke!

USA, USA, hvor mange vaffelselgere har du drept i dag? roper Eidem taktfast med knyttet neve i det vi stempler billetten og går ombord i 14.43-banen mot sentrum. Litt rikere, litt klokere og litt mettere enn da vi kom.

Tagged with →