Etter nok et år med dramatisk opplagsfall, gravlegger Dagbladet vær varsom-plakaten en gang for alle. Den skal nå erstattes av en ”vær sparsom”-plakat som er bærekraftig i en periode med store nedskjæringer i bransjen.

Foto: aslakr (Flickr/CC).

–  Nå har vi forsøkt vær varsom-plakaten i mange tiår. Det har ikke gitt annet enn røde tall og dårlig samvittighet, sier redaktør Lars Helle.

I motsetning til vær varsom-plakatens kompliserte bestemmelser om presseetikk og faktasjekk, inneholder vær sparsom-plakaten tre enkle bestemmelser.

– Vær sparsom med fakta som kan ødelegge en god historie. Vær sparsom når du oversetter saker fra utenlandske nettaviser, husk at Google Translate er gratis. Og vær sparsom med kildehenvisninger i forbindelse med ovenstående, forklarer redaktøren.

Dagbladet understreker likevel at de nå har flere lesere enn noen gang.

– Grafikkavdelingen er i full sving med å lage tidenes største gule, oppadpekende pil for å illustrere at vi nå har passert 8 milliarder daglige lesere, sier Helle.

8 milliarder?

– Hvis vi regner med alle som leser over skulderen til vår faste leser i Oslo, de som leser logoen vår når de kjører forbi Dagbladet-huset, og de som treffes av signaler fra trådløse nettverk som kunne vært brukt til å lese Dagbladet, inkludert husdyr, og bakterier som etterlates på nett, lesebrett og feiebrett, avslutter redaktøren.

Tagged with →