Etter suksessen med det oppblåsbare NAV-kontoret går nå Utenriksdepartementet ett skritt videre i arbeidet for å gjøre tilværelsen lettere for nordmenn på tur. UD introduserer nå oppblåsbare spesialsoldater, som til enhver tid er klare til å hjelpe nordmenn i trøbbel i utlandet.

Den oppblåsbare spesialsoldaten 'Geir' sammen med en glad kameratgjeng som fikk hjelp til å løse en tvist om betalingen av en lokal hallik.

Den oppblåsbare spesialsoldaten "Geir" sammen med en glad kameratgjeng som har fått hjelp til å løse en tvist med en lokal hallik.

De oppblåsbare spesialsoldatene skal plasseres i droner som sirkulerer over suspekte land. Dersom en norsk borger havner i en klemme, kan soldatene enkelt påkalles ved hjelp av en elektronisk innretning på størrelse med en fyrstikkeske.

Mange har etterlyst en mer aktiv norsk militær innsats når man havner i betente situasjoner i utlandet, forklarer førstekonsulent Bjørnar Brandtzæg i UD. – En nordmann ble for eksempel fullstendig overlatt til seg selv i et barslagsmål på Playa des Ingles forrige uke. Han tapte slagsmålet, med bitter ydmykelse og norsk omdømmetap som konsekvenser.

Slik kan vi ikke ha det i verdens beste land i 2010, framhever han, og lover at det nå er slutt på røff behandling av overivrig narkopoliti, overspente lokale geriljaer og masete suvenirselgere.

De oppblåsbare spesialsoldatene vil i første omgang være tilgjengelig bare for pene, sympatiske mennesker med medietekke.

Tagged with →