Etter å ha vurdert opptil flere gjennomtenkte forslag fra ledende finansanalytikere, falt regjeringen tilslutt på en løsning som innebar at Snåsamannen Joralf Gjerstad gjennomførte en enkel håndspåleggelse av statsbudsjettet.

FOTO:thorinside/Flickr/CC

FOTO:thorinside/Flickr/CC

Ikke lenge etter at Snåsamannen hadde rørt ved den tykke dokumentbunken begynte hjulene i AS Norge igjen å rulle sakte framover. Underskuddet på handelsbalansen rettet seg opp i løpet av morgentimene, og fastlandsøkonomien hadde ved lunsjtider i dag endelig karret seg på fast land. Og bærekraften i økonomien blir stadig kraftigere og kraftigere.

 

Seksjonsleder i finansdepartementet, Trygve Tambur, forteller lystig om den gledelige utviklingen:

– Trolig vil ikke handlingsregelen engang måtte røres. Og det hele uten et snev av motkonjunkturpolitikk! Alle norske finansaktører har i dag ringt for å gratulere, selv de surprompene på Konsumsprisindeksens kontorer i Lakkegata.

– Jeg er ikke i stand til å forklare fullt ut hva det er vi er vitne til. Men for å være helt ærlig: det er ikke alt i det internasjonale pengepolitikken jeg helt ut forstår heller. Det er mer mellom himmel og jord enn de fleste andre steder, men hvor disse internasjonale konjunkturene som alle snakker om på en måte puffes i gang, ja, det har jeg ofte lurt på, du.

Høyres Jan Tore Sanner var raskt ute med å legge sitt ene ansiktsuttrykk i en fold og dirre med underleppen, hvorpå han også satt noen ord sammen i en setning.

Opplysningskontoret fikk i dag en eksklusiv kommentar fra Snåsamannen selv:

– Hva slags trolldom har du brukt for å kurere finanskrisen?

– Det va itj mæ, det va Nøkken, hain skyldt mæ ei tjenest. Men derre kolliken te hælseministerns sønn, det va bare å be haim slutt å gi barnet snåsapøls. Dæm e djævelsk go, men itjnåkka for en to-måneder gammal beibi!

 

Mer om idiotibølgen som har hjemsøkt vårt land her

Dagbladet torpederer snåsamannen her