For Mona Grudt (37) er dette en stor kveld. Hun har nå vist for hele Norge at hun ikke bare er pen, hun er også flinkere til å danse enn mange andre relativt kjente mennesker. I nettavisredaksjonene er dette derimot en kveld for ettertanke og usikkerhet rundt hva framtida vil bringe.

En dagbladet.no-journalist sier til Opplysningskontoret i kveld: – Folket har tørstet etter stoff om danse-Jenny og same-Mikkel, og jeg har gitt dem det de ville ha, dag etter dag. Nå kjennes alt tomt og meningsløst.

Den kvinnelige journalisten står bak klikkvinnere som “GP-Jostein blir helt mo i knærne av Mona” og “Tenk at en samegutt fra Alta har kommet så langt“. – Men nå blir jeg vel satt til å dekke realityseriene på TV3 igjen, grøsser hun.

I VG Netts redaksjon har “Skal vi danse”-avdelingen allerede måttet oppgi de fine hjørnekontorene med panoramavinduer og ovalt møtebord til kjipingene i økonomiavdelingen. Aftenposten.no har laget en egen kriseplan for å møte nyhetstørken som nå kommer. – Oppsigelser er ikke til å unngå, sier en anonym kilde.

Men TV2 har ikke gitt opp håpet om å melke enda noen kroner ut av folks behov for å se relativt kjente mennesker danse. I desember planlegges derfor en superduperfinale, der danse-Mona skal måle krefter med vinnerne fra tilsvarende konkurranser i Moldova, Færøyene og Kasakhstan.

Tagged with →