– Greit, hvis ikke Staten vil betale, skaffer vi pengene sjøl, sier aksjonen Bevar Hardanger, som nå har kjørt i gang mer enn 14 vaffeljern, planlagt Steinar Albrigtsen-konsert på Egertorget og startet salg av nidvisesamlingen “Joik har større kraft enn monstermaster“.

-Vi har stått her i bare 5 timer og har allerede 23 kroner i koppen, stråler disse to demonstrantene. (Flickr/CC/Scragz)

– Hvordan kan Regjeringen sove om natten når de vet at utenlandske turister snart risikerer å observere hvordan elektrisitet blir fraktet. Hva er noen milliarder kroner mot å unngå det? sier aktivist Gaute Høstmælingen.

– 3,4 milliarder er like mye som det koster å bygge nytt sykehus i Molde, understreker  Jens Stoltenberg.

– Ikke det at vi har tenkt å bygge nytt sykehus i Molde, altså.

Snuoperasjoner

Statsministeren er fornøyd med at opinionen nå er i ferd med å snu i favør av monstermaster.

– Erfaringen er at bare befolkningen ser mange nok avisforsider og debattprogrammer, så blir de så lei av saken at de gjør hva som helst for å få saken til å gå bort. Slik ble vi kvitt Maria Amelie, forklarer Stoltenberg.

– I neste Statsråd skal vi diskutere om ikke folk snart er lei av de masete borgerlige partier.

Stoltenberg vil også utrede Datalagringsdirektivet, men viser til at alternativet med overvåkning gjennom frakk, hatt og aviser med kikkehull trolig blir 3,4 milliarder dyrere og fem år forsinket.