Muslimsk innvandrer jubler for tidlig. (Flickr/CC/doug88888)

Muslimsk innvandrer jubler for tidlig. (Flickr/CC/doug88888)

– Det holder ikke for innvandrere å jobbe hardt og oppføre seg lovlydig, de må også vise forståelse for at de fordommene vi rasister har, understreker Frp-leder Siv Jensen i et nytt ikke-valgkamprelatert utspill.

– Selv om muslimske innvandrere blir behandlet som annenrangs borgere, trenger de jo ikke å oppføre seg som annenrangs borgere, påpeker Jensen og letter endelig på sløret når det gjelder partiets langsiktige strategi.

– Kampen mot islam er viktig. Men kampen for å unngå å komme i regjering er gjerne enda viktigere.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å unngå å finne samarbeidskonstellasjoner med andre partier. Om ikke vårt utspill med å sammenlikne muslimer med nazister er nok, så er jeg forberedt på å sammenlikne også andre svakerestilte minoritetsgrupper med nazister. Verken flyttsamer, vikarlærere eller nikkelallergikere bør føle seg altfor trygge.

Etter sitt siste utspill hvor hun sammenlikner ekstreme muslimer med nazister, avslører Jensen at hun til å hjelpe seg har en talegenerator som automatisk finner historiske metaforer.

– Jeg bare kjører et alminnelig taleutkast inn i denne maskinen og vips, så er alle mellommenneskelige nyanser fjernet, erstattet av en historieløs historisk referanse, forteller Jensen og avslører at 2.0-versjonen av generatoren også vil inkludere referanser til hunere og partisaner.

Frp forenkler nå vårt budskap fra det tidligere ”Jeg er ikke rasist, men…”. Vi har hatt mange fokusgrupper hvor ingen har maktet å komme på poenget med dette ”men’et”. Vi fulgte nøye med da Sturla Berg-Johansen droppet sitt tidligere motto ”Jeg er ikke homo, men…”, for å si det sånn.

I en relatert sak klarer ikke Karita Bekkemellem å motstå trangen til å snakke.

Tagged with →