Bokhandleren i Kabul er lei av “vantro kvinnelige hybelbeboere” og er glad for å ønske velkommen en “en stillfarende ung mann med rettroende skjegg” – Karl Ove Knausgård. 

OK klarer å lokke Karl Ove Knausgård ut av kjellerstua for et sjeldent utendørsbilde. (Foto: Aschehoug/Kristian Ridder-Nielsen)

En smilende Shah Mohammed Rais viser OK gjennom en sparsommelig møblert kjellerstue. 

– Jeg vurderer å bruke de 125.000 erstatningskronene fra Åsne Seierstad på å oppgradere kurongbordet til et biljardbord. Men det ville også være trist for da sletter jeg minnene om alle gangene jeg knuste Åsne Seierstad i kurong. Se det tok hun ikke med i boken sin! 

Ikke selvopptatt
Rais forteller at han bare kjenner Knausgårds “Ute av verden”, en roman Rais beskriver som et flott fortelling om en eldre manns naturlige og tradisjonsrike tiltrekning til en mindreårig jente.

I et hjørne av kjellerstua sitter en mutt Karl Ove Knausgård og klaprer på en gammel skrivemaskin raskere enn en flyplassresepsjonist som later som hun prøver å ombooke billetten din.

– Ah, endelig en hybelbeboer som ikke bare er opptatt av seg selv.

OK prøvde å komme i kontakt med Rais’ advokat Per Danielsen, men han var opptatt med å feire sin eneste seier i retten noensinne.