Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete ber Norge velge mellom knask eller knep fra Senterpartiet. – Nå er vi snart ferdige med ett år med knep. I år er det fullt mulig å unngå denne situasjonen med rikelig knask i pose og partibudsjett.

Senterpartimedlemmer er klare for ny runde med knask eller knep. (Foto: Peasap/OK).

Sp-lederen er ikke i tvil om hva slags knask som faller best i smak hos Senterpartiets tillitsvalgte: – Melkesjokolade fra gode, norske landbruksmonopoler. Terje Riis er veldig glad i en kamferdrops etter middagshvilen. Og vi tar gjerne noen millioner i partiprosjektstøtte, eller hva det nå heter.

Hun stiller seg uforstående til at det norske folk har reagert på enkelte av Senterpartiets knep det siste året, som monstermaster, ny blasfemiparagraf, armbånd og kreativ regnskapsføring: – Ville dere kanskje heller hatt vinduene fulle av egg? Vel, i Senterpartiet kaster vi ikke mat, sier hun med ettertrykk.

Navarsete skal ha blitt fristet til å oppgi trusselen om knep etter at zen-coachen hennes påpekte at det kunne bringe yin og yang i ubalanse og føre til at hun ble gjenfødt som en meitemark: – Men da jeg tenkte på hvor det norske landbruket hadde vært uten meitemarken føltes det ikke så ille likevel, sier en positiv Sp-leder.

I følge kilder skal Sp-lederen med enkle sminkegrep forvandles til en heks i kveld, Per Olaf Lundteigen går som Harry Potter, mens Terje Riis-Johansen fikk beskjed om å ta på noe varmt og syntetisk, så ville kostymet lage seg selv.