Det russiske skiskytterlandslaget har lagt inn nok en klage i forbindelse med VMs jaktstart. Den russiske lagledelsen hevder at den elendige tilgangen på dopingmidler i Pyeongchang i Sør-Korea har ødelagt for lagets prestasjoner.

Foto: Frank Hamm/Flickr/CC.

Foto: Frank Hamm/Flickr/CC.

– Landslagslegen vår presterte å rote bort medisinkofferten i vodkafylla på flyet over, sier en for anledningen bare lettere beruset lagleder Aleksandr Tikhonov. – Og her i Pyeongchang finnes det jo for fanken bare koreanske preparater.

Russland krever nå at det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) gir samtlige russiske løpere fem minutter bedre tid på dagens løp, som de mener er et realistisk anslag for hva de kunne prestert med normalt nivå av EPO og anabole steroider i kroppen. Dersom IBU imøtekommer kravet, inntar russiske løpere de fire første plassene på dagens løp.

Tikhonov krever videre at det russiske stafettlaget får starte 20 minutter før alle andre på VM-stafetten, og skyte på dobbelt så store blinker. – Vi har fått nyss om at det er en større vestlig konspirasjon på gang for å påføre oss rusk i øyet. Og vi kommer sikkert til å være litt skjelvne på hendene etter dagens seiersfest.

– Regler er regler, og her er det mine regler som gjelder. Godta det, eller aksepter konsekvensene, avslutter den drapsdømte skiskytterlederen.