Etter at ansatte skal ha feiret slutten på syv og en halv times arbeidsdag- i to og en halv uke, sier ledelsen ved Kongsbergbedriften KongsTECH AS opp samtlige og begjærer sin virksomhet konkurs.

PARTY ON: Ansatte ved Kongsbergbedriften KongsTech feirer. (FOTO: Go Card USA/CC/flickr.com)

PARTY ON: Ansatte ved Kongsbergbedriften KongsTech feirer. (FOTO: Go Card USA/CC/flickr.com)

– Vi var nettopp ferdige med syv og en halv times arbeidsdag og mente vi fortjente en fest vi ville huske resten av livet. Det er ikke hver time i døgnet man avslutter syv og en halv times arbeidsdag, sier en betuttet produksjonsassistent Mie Tindskard (47) til Opplysningskontoret.

Naboene til produksjonsbedriften puster nå lettet ut og forteller om to vanskelige uker.

– Første gang vi la merke til at noe var galt var da de surret fast gigantiske høyttalere på taket. Musikken har dundret ut fra klokken fire på ettermiddagen og ikke stoppet før tidlig neste morgen, forteller baker Jonathan Vincent (27) som flere ganger forsøkte å komme i dialog med den feirende produksjonsbedriften.

– De kastet seg over meg og tvang i meg øl. Så tagget de meg ned og dagen etter var huset mitt bombardert med egg og hvetemel. Politiet var opptatt med russefeiring og hadde ikke tid til å ta affære.

En annen som er glad marerittet er over er Marie Asbjørnsen (37), sekretær ved den konkurrerende Kongsbergbedriften KongsExpo AS.

– Jeg var på vei hjem etter endt arbeidsdag da jeg ble stoppet av fire ingeniører fra KongsTech og kidnappet. De kastet meg inni en av logistikkavdelingens biler og kjørte meg med bind for øynene til et ukjent sted. Jeg trodde aldri jeg skulle se KongsExpo igjen, forteller hun med gråtkvalt stemme.

En av koordinatorene for KongsTech-feiringen, komponenttekniker Bjarne Ros Aspaas (61) forteller at de oppsagte ikke lar seg stoppe av konkursen. -Nå er vi allerede i ferd med å samles. Etterhvert som folka slipper ut fra glattcelle går vi i samlet flokk til Rimi for å kjøpe øl, for nå skal vi feire slutten på 42 års industrihistorie på Kongsberg. Det er ikke hver dag en epoke er over, nå fortjener vi en fest! avslutter Aspaas.

—————————————

Les om russefeiring her og her og

Tagged with →