Real Madrid-stjernen Arjen Robben fikk ikke fullrost nordmannen Jon-Inge Høiland nok etter gårsdagens landskamp. – Veldig ofte plasserte han seg slik at jeg ikke hadde fri bane, men måtte løpe rundt ham, forteller nederlenderen.

Høiland rygger balansert og effektivt bakover i møtet med Robben. (Wikimedia Commons)

Høiland er i full kroppsbalanse i det han i stor fart rygger hodeløst bakover i møtet med Robben. (Wikimedia Commons)

Etter to-målsseiren var den nederlandske venstrevingen mer opptatt av å rose Norges høyreback Jon-Inge Høiland enn å beskrive egen innsats.

– Strategisk lyktes Høiland 100%. Han viste hele tiden hvilket mål jeg skulle angripe mot og stilte seg behending mellom meg og det aktuelle målet. På den måten ble jeg tvunget til både å drible og spurte. Dermed gikk jeg rett i fella til Høiland og ble som resultat både svett og anpusten, medgir Robben.

– Alle kan takle, det er bare å legge seg ned på bakken. Men det krever stor grad av kroppsbeherskelse å rygge så raskt bakover som Høiland gjorde.

Mannen bak Nederlands ene mål lot seg spesielt imponerende av Høilands ustoppelige vinnervilje:

– Selv når jeg hadde rundet Høiland trakk han bare opp et nytt triks fra lomma. Jeg ble så forstyrret av å høre pusten til Høiland i nakken at det bare var såvidt jeg klarte å score.

Tagged with →