Forretningsmann Christian Ringnes har inngått et unikt samarbeid med mannebladet FHM som innebærer at alle statuene i skulpturparken på Ekeberg vil være kopier av bladets forsidebilder. Dermed blir 29 statuer av Triana Iglesias og to av Jenny Skavlan.

Denne ruvende statuen på over 10 meter er satt sammen i en mosaikk av fem årganger med FHM-blader. (Flickr/CC/Idg)

Redaksjonsassistent i FHM, Micke Schwarz, forteller at bladet gleder seg stort over samarbeidet.

–  Da vi hørte Christian uttale til Aftenposten “Kvinnen er jo den flotteste gjenstanden vi har her i verden”, tenkte vi bare “Yes, hvilken hyllest til kvinnen!” Her er det en som forstår at kvinnen hører hjemme på sokkel. Og vi kan kikke på kroppen hennes uten at hun kan kjefte på oss, forteller han.

Topper rangering

– Det passet også perfekt med at kvinnen akkurat hadde passert cabriolet, politiradarvarslings-app og alt-i-ett-fjernkontroll i FHMs månedlige rangering av “Mannens flotteste gjenstander”, sier Schwarz og legger til at han regner med at Ringnes mener at flotte kvinner er de flotteste gjenstander vi har, ikke “alle de andre kvinnene”.

Schwarz forteller at kvinner nå er blitt så populære blant FHMs lesere at bladet i neste nummer har en polsk postordebrud som hovedpremie i “Finn ballen”-spalten.

– Hun kommer komplett utstyr med alle tenkelige gadgets, noe som gjør henne kompatibel både til  kjøkkenbruk og en tur på byen.

Lukrativt samarbeid

Redaksjonsassistenten håper at samarbeidet kan gi et oppsving i mannebladmarkedet.

– Etter at Lena Alexandra halverte puppene, halverte hun også markedet vårt.

Schwarz forteller at det imidlertid er ett forsidebilde som ikke vil modellert til skulptur: den lite solgte forsiden fra 2008 med forfatter Hanne Ørstavik og tittelen “Norges hotteste prosablogger”.