Etter at trener Kjetil Rekdal nok en gang havnet i medienes søkelys ved å oppføre seg som en furten femåring, har styret i Aalesund FK tatt affære. – Etter flere uheldige opptrinn den siste tida stilte vi Kjetil overfor et ultimatum, sier en sentral kilde i Aalesund-miljøet: – Skift personlighet eller skift klubb.

Kjetil Rekdal på vei inn til dagens pressekonferanse på Color Line Stadion.

Kjetil Rekdal på vei inn til dagens pressekonferanse på Color Line Stadion.

– Dessverre var det vanskeligere å skaffe en ny personlighet enn vi hadde trodd, forteller kilden.Vi sto lenge på venteliste for personligheten til Dalai Lama og Nelson Mandela, men de har vist seg å være seigere enn noen kunne forestille seg. Vi hadde så smått begynt å forsone oss med tanken på å leve med Kjetils skråsikkerhet, selvrettferdige sutring og mangel på elementær folkeskikk på ubestemt tid.

Men i natt snudde lykken plutselig, da en kompatibel, ny personlighet ble tilgjengelig. Det skal være en forhenværende afrikanskamerikansk mann tidlig i 50-årene som gikk bort. Transplantasjonen ble utført uten andre komplikasjoner enn en mindre snuslekkasje i Rekdals lillehjerne.

Mannens personlighet skal inneholde flere av de trekkene som har gjort Rekdal til en vellykket trener, som et overdimensjonert ego og nese for suksess.

På Rekdals første pressekonferanse i dag kom Aalesund-treneren glidende baklengs inn på podiet, før han med myk falsettstemme holdt en appell om å hjelpe fattige, søte små barn på alle måter vi kan. Deretter kunngjorde Rekdal flere endringer i Aalesund-oppstillingen. Den sterkt kritiserte forsvarsfireren skal erstattes av en enhjørning og tre teletubbies, mens Tor Hogne Aarøy skal erstattes av en sjiraff.

Rekdals arbeidsoppgaver skal justeres etter transplantasjonen. Han ønsker en mer tilbaketrukket rolle i forhold til media, men har uttrykt interesse for å spille en mer aktiv rolle i forhold til talentutvikling på Aalesunds lilleputtlag.