Regjeringen annonserte i dag at den ikke kommer til å oppgi kampen for en snarlig ydmykende og smertefull død. – Vi gir oss ikke før vi blir kjeppjaget ut av regjeringskontorene.

Foto: Senterpartiet, Troms Arbeiderparti, SMK, Håkan Nordström (CC).

– Klart det var kult å vinne det første valget, men har man først gjort det et par ganger, blir man litt sånn, njæ…, sier statsminister Jens Stoltenberg.

– Noen ville kanskje slått seg til ro med å ha et styringsdyktig flertall på Stortinget og å kunne gjennomføre alle de politiske sakene man kunne ønske seg, men jeg er ikke skrudd sånn sammen. Det tar seg dessuten dårlig ut på CV’en å sitte så lenge i en jobb, påpeker Stoltenberg.

Etter å ha blitt gjenvalgt i fjor bestemte statsministeren seg derfor tidlig for å søke nye ufordringer.

– Det viste seg å være lettere sagt enn gjort, forteller han. – Her velger jeg en fiskeriminister som eier halvparten av fisken i Norge, en barne- og familieminister som knapt har nådd puberteten og en kommunalminister på tarotkjøret. Ingen reagerer. OK, vi trapper det opp et par hakk og oppnevner familiemedlemmer og nære venner til offentlige råd og utvalg.  Vi rævkjører Norges flotteste naturområder med oljeboring og svære kraftmaster. Men hva gjør opposisjonen? IKKE – EN – PUCK.

Stoltenberg skal også ha bedt politisk kommentator Kyrre Nakkim om å overta roret i og med at ”det virker som om han forstår hva vi driver med mye bedre enn oss”, men han skal ha vært skeptisk til å klippe seg og å oppgi NRK-kantina.

Regjeringen har lenge hatt et ønske om å starte for seg selv. – Vi vil veldig gjerne bidra der makta ligger og der verdiskapningen i samfunnet faktisk skjer, forteller statsministeren.

– I kommunikasjonsbransjen.

Det planlagte PR-byrået har arbeidstittelen Regjering1, og Stoltenberg har allerede sett seg ut et trivelig kontorlandskap i lyse lokaler på Grünerløkka.  – Vi har vært i kontakt med vår første kunde – First House trenger litt hjelp i en omdømmekrise. Og se her, Rigmor har tegnet logo allerede, sier han og viser fram en krøllete serviett.

– Men så lenge vi er stuck her, er det foreløpig bare en vakker drøm, sier han og fnyser mot regjeringsbygget.

–  Og hvis ikke opposisjonen snart får ræva i gir, har vi ikke noe annet valg enn å ty til sterkere lut, fortsetter Stoltenberg.

–  Og hva innebærer dette?

–  To ord. Thorbjørn Jagland.