I et forsøk på å sikre julefreden i Kristiansund har KrF fått gjennomslag overfor Regjeringen for å legge en stall til byen.

Skjermbilde 2014-12-29 kl. 17.53.32Molde vant nylig den langvarige og vanskelige striden med Kristiansund om plassering av et nytt lokalsykehus. I et kompromiss med KrF vil Regjeringen nå kompensere for nederlaget.

Hareide forteller at det ikke bare har vært kristiansundere som ble skuffet.

– Vi i Krf ble svært skuffet da vi innså at sykehuset i Molde ikke fikk egen avdeling for jomfrufødsler.

God norgesprofilering

– Jeg skjønner at lokalbefolkningen i Kristiansund opprinnelig har hatt et ønske om et moderne sykehus til 6 millarder kroner. Men gjennom å opprette en stall, vil Kristiansund være godt posisjonert den dagen en ny frelser blir født, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

– Effekten av å være fødestedet til Guds neste sønn vil naturlig nok være stor. Vi snakker norgesprofilering som vil overgå Lillehammer-OL og bruken av norske fjorder i “Frost” tilsammen.

Bedre gaveutvalg

Hareide medgir at den medisinske standarden er lavere i en stall, men påpeker samtidig at gaveutvalget er langt bedre.

– Det er unektelig mer stas med gull, røkelse og myrra enn en eske Sfinx og en blomsterkvast.

Kritikk fra Helse Midtøsten

Avgjørelsen, som er godkjent av Helse Midt-Norge, har allerede blitt kritisert. Helse Midtøsten mener en stall bør legges til Nasaret slik tradisjonen tilsier. Hareide forstår kritikken, men sier han hadde et kort møte med Gud hvor Den store far med et lite nikk lot det skinne gjennom at han helte mot Kristiansund.

Hareide innrømmer at det også var en viss kamp blant de borgerlige samarbeidspartiene om stallen.

– I motsetning til i Bibelen, så er det ikke akkurat tre vise menn jeg har med å gjøre. Heller tre nesevise damer.

 

 

 

Tagged with →