Regjeringen vil fortsatt ikke utplassere midtdelere langs veiene. -Vi trenger alle selv, for å unngå konfrontasjoner på regjeringsmøtene.

(Flickr/CC/Bing Dun)

– Da vi hørte at Regjeringen fordelte midtdelere i Statsråd, ja, da trodde vi det dreide seg om et reellt vedtak, sukker trafikkorganisasjonen NAF.

– Det skulle være en overraskelsesgave til folket, men på grunn av stadig sterkere interne stridigheter måtte vi ta i bruk midtdelerne selv, forklarer Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ved Statsministerens kontor.

– Konfrontasjonene ble så store at halve Regjeringen gikk med nakkestøtte etter å ha fått påvist whiplash. Da er det vel ingen hemmelighet lengre hvor Hanne Bjurstrøm fikk nakkeplagene sine fra.

Annet bruk

Schjøtt-Pedersen innrømmer at midtdelerne også har vært brukt internt i partiene.

– Navarsete og Borten Moe møtes aldri uten midtdelere mellom seg. Og administrasjonen er raske med å plassere kjegler omkring Jens Stoltenberg når han treffer Trond Giske under høytidelige feiringer.

Etter det OK kjenner til skal midtdelerne ikke være den eneste teknologiske nyvinningen Regjeringen holder tilbake fra folket.  SP bruker zen-teknikker for å blokkere ut tanken på Terje Riis-Johansen, og SV bruker innovativ hukommelsesmedisin for å huske Tora Aasland.

Men også utenfor Regjeringen gjøres det teknologisk framskritt som ikke deles med offentligheten. Frp har frosset ned Per-Arne Olsen til all byggeeetterforskningen mot ham endelig er avsluttet, og Venstre fortsetter kloningen av Abid Raja.