På den månedlige lønningspilsen til Justisdepartementet i ettermiddag drakk førstekonsulent Bjørnar Brandtzæg fem pils, tre flere enn planlagt. Dette førte til at han satte i gang med en lang tirade mot beboerne på øysamfunnet Tuvalu, som står i fare for å bli slukt av havet som følge av drivhuseffekten.

Befolkningen på Tuvalu møter sterk kritikk fra førstekonsulent Bjørnar Brandtzæg.

Befolkningen på Tuvalu møter sterk kritikk fra førstekonsulent Bjørnar Brandtzæg (foto: mrlins/flickr)

Erik Solheim sier at vi skal ordne opp i problemene drivhuseffekten skaper rundt omkring på kloden, sier Brandtzæg. – Men hva faen skjedde med å fikse problemene sine sjøl?

– Den der presten på Tuvalu som snakker om at drivhuseffekten er folkemord på tuvalutter eller hva dem heter. Det vil ta 100 år før havet stiger nok til at øya går under. Man skulle tro det var mer enn nok tid til å finne en måte å komme seg vekk. Men de foretrekker altså å svinse rundt i bastskjørtene sine og rope på det internasjonale samfunnet istedenfor å legge to pinner i kors. Og Solheim svinser faen meg etter.

Brandtzæg lener seg over bordet og setter øynene hardt i Opplysningskontorets utsendte: – Jeg mener, de bor på ei jævla øy, 1000 kilometer fra folk, og de har ikke hørt om konseptet båt?

Siste om klima her.

Tagged with →