Justisminister Knut Storberget ber nå om at PST får arbeidsro etter en oppsiktsvekkende melding på Facebook-siden deres: «Kjære facebookvenner, vær så snill å gi oss en pause. Ikke skriv til oss eller Storberget akkurat nå, vi er i deep shit. I går hadde vi et nervøst sammenbrudd og slo i veggen til avlyttingsutstyret datt ut.”

(Flickr/CC/Itmaybeme)

Mye sein kveldsjobbing kan ha utløst stressreaksjoner i PST.(Flickr/CC/Itmaybeme)

PSTs Facebook-side har fått mye oppmerksomhet den siste tiden etter at det ble funnet en lenke til et bilde av Mohammed som en gris på forvaltningsorganets side. Justisminister Knut Storberget vil ikke spekulere i om det er dette dramaet PST sikter til når de skriver om “deep shit” og prøvde mandag istedet å avdramatisere den siste hendelsen.

– Jeg ble noe overrasket må jeg innrømme. Jeg hadde akkurat fått en Facebook-melding fra PST hvor de skrev at de hadde utført sin rutinemessige sjekk av Facebook-kontoen sin for helgen og ikke funnet noen terrorfare. Og så kom altså dette.

Storberget varsler at han nå vil gå gjennom rutinene til Politiets Sikkerhetstjeneste.

– Det er ikke rart om folkene våre har blitt litt surrete av å sitte på Facebook hele dagen. Jeg holder ikke Skedsmokorset Multikulturelle Forsoningsforening (SMF) direkte ansvarlig, men jeg vet at det at de først blokkerte tilgangen til bildene sine, så avviklet Facebook-vennskapet sitt, gikk inn på selv de mest harbarkede politietterforskerne i PST. SMF hadde lenge vært både et muntrasjonsråd og en effektiv tyster på PST-siden. Det å miste venner er tøft for alle – også på Facebook, sier justisministeren.
Storberget avviser ikke at PST nå vil gå tilbake til andre måter å drive terrorbekjempelse på enn overvåkning av Facebook-profilen sin, men kan ikke bekrefte at det er PST-ansatte som er blitt observert på Grønland det siste døgnet med aviser med kikkehull i.

Han legger også til at resten av Facebook-beskjeden, “De store gutta er mot oss, mens dere krever hele verden av oss. Men stol på oss når jeg sier alt kommer til å bli bra.”, ikke oppfattes å gjelder Justisdepartmentet, men utelukker ikke at det er CIA som PST har i tankene.

 

 

 

 

 

Tagged with →