I ettermiddag mottok norske nyhetsredaksjoner MMS-bilder av pensjonert POT-offiser Gunnar Sydsæter (83) i undertøyet. – Kollegene mine synes jeg ruler, sier han til Opplysningskontoret i kveld.

Pensjonert POT-offiser Gunnar Sydsæter (83) viser at hemmelige agenter kommer i alle former og farger.

–  Er ikke dette et forsøk på å avlede oppmerksomheten fra avsløringene om forfalskninger av bevismateriale mot Treholt, Sydsæter?

–  Sludder og pølsevev, understreker den tidligere POT-agenten. – Jeg vil bare vise at vi hemmelige agenter kommer i alle kroppsfasonger. Store, små, tynne og rent ut fete. Det er helt naturlig, og ingen ting å skamme seg over.

–  I agentfilmene er det bare plass til perfekte kropper, sier Sydsæter. – Men vi ser ikke alle ut som James Bond eller Jason Bourne. Tro meg, du blir ikke noen Matt Damon av å ligge og borre i taket til Treholt i fem år.

–  Men var du med på å forfalske bevis mot Arne Treholt, Sydsæter?

–  Det var da fælt som alle var opptatt av denne gamle saken i dag. Det tar jo helt oppmerksomheten bort fra de viktige nyhetene, som hvem som kler seg naken og hvorfor.

–  For øvrig kan jeg av hensyn til rikets sikkerhet selvsagt ikke kommentere dette uten å gjennomføre kinesisk vanntortur og deretter drepe deg. Er det det du vil, unge mann?

–  Har ikke POT operert som en stat i staten, unndratt demokratisk kontroll?

–  Jeg synes det er nokså søkt å framstille det som negativt at folk får to stater til prisen av én. Hva fanden skjedde med denne framsnakkingen? avslutter Sydsæter.

Tagged with →