Tveita-gründer Ove Rustad, lokalt kjent som “planktonprinsen” vil ta markedsandeler fra den lukrative omega-3 og krillbransjen med sin verdenspatenterte planktonstikkpille.

– Det er en drøm jeg har hatt siden jeg som guttunge solgte lodd med jugegevinster på Tveita senter, forteller Rustad. Tre år har det tatt å utvikle konseptet som i følge Rustads egen forskning skal kunne gi store helsegevinster i forhold til alternative stikkpilleprodukter på markedet.

ANONYMT: Lite tyder på at den anonyme fasaden til Plankton AS skjuler en fullskala kopi av Karl Johans gate hvor et ungarsk orkester er i ferd med å simulere en vanlig utfordring for de blivende planktonstikkpilleselgerne (Foto: Jérémy Couture/chuckoutrearseats/CC/Flickr)

Imponerende prosjekt

Rustad, som forlengst har fått tilnavnet “planktonprinsen” går nye veier i markedsføringen av sitt produkt. -Vi er i ferd med å ferdigstille en innendørs fullskalamodell av Karl Johans gate i en nedlagt taufabrikk på Lillestrøm hvor våre Key Sales Planktonstikkpille Accountant Officers skal drilles i alle tenkelige salgssituasjoner.

Rustads forberedende salgsteam har i flere år operert bak fiendens linjer ved å infiltrere salgsteam for krill- og omega-3 produkter for å kartlegge utfordringene en ambisiøs Key Sales Planktonstikkpille Accountant Officer møter i sitt daglige virke.

– For eksempel, mannen som plutselig snakker i mobiltelefon når han ser krillselgere har vi forlengst avslørt. Han bare later som. De fleste krillselgere lar mannen være i fred, det kommer ikke planktonstikkpilleselgere til å gjøre. Andre aktive unnvikere inkluderer damen som later som om hun er gammel og dement, ungdommer som liksom ikke har nådd myndig alder, småbarnsmoren som får veldig hastverk med å amme og folk som svarer kontant “nei takk”. -Den siste gruppen kommer vi til å fotefølge helt til de trygler om stikkpiller, forklarer Rustad.

Bootcamp

For Anna Sjöwall og femtifire andre arbeidsløse svensker som utgjør “innsatsgruppe 5”, begynner dagen med revelje klokken 04.30. – Vi har vært så heldige å få plass ved Camp Plankton, verdens første bootcamp for planktonstikkpillesalg, da må vi være forberedt på lange dager, sier hun. -Vi starter med å lese Rustads stiloppgaver fra barneskolen før vi pusser skoene våre, gnir dem inn med plankton og pusser dem en gang til. Flid er stikkordet. Deretter møtes vi til forelesningserien om Rustads mor før frokost klokken 06.00.

ATTRAKTIV: Ove Rustad regnes som den mest attraktive mannen i planktonmarkedet. Her er han omgitt av avgangselever fra bootcampens femte og øverste nivå (FOTO:Kenner/CC/Flickr)

Dagens tema på bootcampen er slagord. -Våre slagord er ikke av den meningsløse typen som foreksempel “Krill er best, ingen protest” eller “Omega-3 der du jobber, der du bor, der du går på skole”, sier Rustad. -Et godt planktonstikkpilleslagord skal ha substans og være forankret i egen forskning. Eksempelvis kan jeg nevne “Planktonstikkpille gir lys og varme der sola aldri skinner, du blir den som vinner” og “Planktonstikkpille, planktonstikkpille hei hei hei, vintertrøtte rumper trenger deg”, som slagord med høy score i fokusgruppene våre.

-Han er bare så himla smart, sukker Anna Sjöwall, som til tross sine 21 unge år allerede har rukket å drømme en hel del. – Jeg fantaserer om å bli månedens Key Sales Planktonstikkpille Accountant Officer. Da får man overnatte hos Ove Rustad! Tenk, han smører deg inn med planktonkrem og setter kveldsstikkpillen din egenhendig. Men, det er nok for mye å håpe på for en helt, helt vanlig selger som meg som nettopp har startet nivå 3 på bootcampen.

-Plankton kom først, avslutter Rustad. -Alt annet er basert på plankton. Krill spiser plankton, fisken som gir omega-3 spiser ett eller annet som også spiser plankton. Hva kan overbevise mer enn det? Kom igjen, alle i kor! -Planktonstikkpille er bra, planktonstikkpille er best, hvis du tviler…kjøp en test!

Tagged with →