Kongeviter Carl-Erik Grimstad uttaler i dag at han er lei av at Märtha og Ari kapitaliserer på sin tilknytning til Kongehuset. Nå reagerer også sensasjonsmedier på at Märtha bruker sin familietilknytning til å skaffe seg urimelige konkurransefortrinn på deres marked.

(Flickr/CC/Crsan)

Leder i Norsk kongejournalistlag Verner Bleken mener det er helt urimelig at Märtha og Ari skal tjene penger på Kongehuset.

– Det ville vi i media aldri funnet på. Forskjellen er at vi ikke tjener penger på å skrive om Kongehuset. Vi tjener penger på å skrive om de som prøver å tjene penger på Kongehuset. I motsetning til annenhånds røyking er annenhånds umoral ikke skadelig, hevder Bleken.

– Men Märtha er tross alt datteren til Kongen og Dronningen?

– Nettopp! Og hun bruker sin familietilknytning for å få urimelige fortrinn på et svært konkurranseutsatt marked.

Vitenskapelig gjennombrudd
Carl-Erik Grimstad er for tiden opptatt med svært tung dybdeforskning omkring kongelig gjøren og laden.

– Det er en rapport som vil inneholde mange, mange ord. Typisk forskningsaktig. Den heter “Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet”.

– Carl-Erik Grimstad, du jobbet ved Slottet i tre år for 20 år siden, hva gjør deg kvalifisert til å kommentere kongestoff?

– Jeg gjør stadige kvantesprang i forskningen min. Forrige uke avdekket jeg at kongelige egentlig ikke har blått blod. Nå har jeg søkt Forskningsrådet og Kongehuset om å få sende meg og Märtha gjennom partikellakselleratoren i Cern. Noen ville kalle det en date, men selv om jeg planlegger å ta med en god flaske rosévin, så kaller jeg det deltakende observasjon.