Juksepaver, somlepaver og skrytepaver reagerer sterkt på måten katolikkenes leder Joseph Ratzinger, også kjent som Pave Benedikt, skjøtter paveembetet. Flere tar nå til orde for at pave må bli en beskyttet tittel.

Joseph Ratzinger - en skam for pavestanden.

Joseph Ratzinger - en skam for pavestanden.

OK snakket i ettermiddag med juksepave Brian Borg (43) på mobiltelefon fra påskefjellet, der han ved hjelp av skitne tjuvtriks nettopp hadde slått datteren Bjørg (8) i yatzy for åttende gang på rad. Borg er svært kritisk til måten Ratzinger har håndtert den dårlige moralen i den katolske kirken: – Vi juksepaver må tåle mye dritt for livsstilen vår. Men vi innrømmer i hvert fall jukset vårt, og er stolte av det, sier han, og påpeker at de her skiller seg fra pipelortene, en gruppe de ellers ofte slås i hartkorn med. – Ratzinger skulle aldri fått lov til å kalle seg pave, hevder en oppbrakt Borg, som nå vil undersøke mulighetene for å gjøre pave til en beskyttet tittel.

Skrytepave Hjalmar Hønsgaard (42) forteller at han ble sjokkert da han lenge før noen andre hørte om overgrepsskandalene i den katolske kirken. – Som jeg sa til modellkona i helikopteret på vei til Hemsedal: Her har vi en mann i kjole som tror på brennende busker og jomfruer som føder, og som ser en annen vei mens 200 handikappede barn blir misbrukt. Du kan ikke drive med alt det der og fortsatt hevde at du er Guds ufeilbarlige stedfortreder, sier Hønsgaard. – Det blir rett og slett ikke troverdig, framhever skrytepaven.

Somlepave Terje Holm (57), som etter fem dagers pakking nå snart begynner å bli klar for påskefjellet, er like kompromissløs i sin dom: – Kona klager ofte over at jeg er treig, og det kan jo stemme at jeg liker å ta meg god tid, sier somlepaven. Han tenker seg om i noen minutter, før han fortsetter: – Men å bruke 40 år på å be om unnskyldning for noe, da har du dratt det for langt, sier somlepaven. Holm frykter systematisk forfølgelse av treiginger som følge av pavens sendrektighet: – Og da er jeg redd vi somlepaver kan bli et lett bytte, avslutter omsider Holm.

Tagged with →