Den greske tordenguden Mr. Loverlover får inn en fulltreffer. (Flickr/CC/Fabiano)
Den greske tordenguden Mr. Lover Lover får inn en fulltreffer. (Flickr/CC/Fabiano)

Verdens værguder gikk i påsken sammen om en serie markeringer for å vise styrke. Gjennom drittvær reagerer værgudene på at andre guder, som er involvert i utkledningsritualer, geopolitisk krigføring og leding av partipolitiske nestledere inn i underkjolefristelse, stjeler all medieoppmerksomhet.

Gudene for torden, lyn, jordskjelv, orkan, stiv kuling, hålkeføre, godt gammeldags gråvær og nordavind fra alle kanter var blant værgudene som i påsken gikk sammen for minne menneskeheten om sin fortsatte makt over livene våre.

Kommersialiering
Vyrdmljot, den norrøne guden for sørpesnø, var spesielt aktiv i påskehøytiden.

– Værgudene var her først. Folk gudfryktet og dyrket oss lenge før religion fikk fancy tidsregning og ble kommersialisert i bokform. For ikke å snakke om den flaue oppfølgerboken…

Vyrdmljot sukker:

– Men dette er vel straffen for å ha vært så lemfeldig med praktiseringen av “Du skal ikke ha andre guder enn oss”. Og nymotens guder av idag klarer ikke engang å samarbeide, men utløser stadig kriger mot hverandre. Hvordan tror du værguder kunne forvaltet så omfattende væromslag som istider om vi ikke hadde samarbeidet på tvers av religioner? sier Vyrdmljot og skryter av det han kaller “selve kongen av nullføre”, den zenbuddistiske sørpesnøguden Siddhartatata.

– Sammen ødela vi 3-mila i OL og sørget for is i rubben til hele skilandslaget og deres smøreteam-avguder.

Ekstremvær
Vyrdmljot forteller til OK at de siste årenes ekstremvær er værgudenes måte å si at nok er nok på.

– Vi værguder er drittlei av at menneskene nå tror de har vitenskapelige årsaksforklaringer på vår årelange profesjon. Og det blir bare verre. Først kunne menneskene plutselig forklare alle klimaendringer. Og nå skal de liksom ha “skapt” klimaendingene selv. Makan.