"Stig" anonymisert for anledningen. (Flickr/CC/Rhool)
Komiker Otto Jespersen ble kritisert av flere for å ha å ha minnet ”alle de milliarder av lopper og flatlus som mistet livet i tyske gasskamre, uten å ha gjort noe annet galt enn å slå seg ned på personer av jødisk opphav”. I en overraskende vending går Jespersens egne lus nå til verbalt angrep på sin vert.

– For oss var dette dråpen. Vi har i årevis trivdes godt med Ottos skitne humor, og ikke minst hans skitne kropp, men her går grensen, fastslår lusenes hovedtalsmann ”Stig”.

”Stig” forteller at han har vært med Jespersen på oppturer og nedturer etter at han i sin tid gjorde spranget fra en gardin på toalettet på Tostrupkjelleren og over på Jespersen.

Otto har drevet satiren sin stadig lavere. Fra å sparke de som ligger nede, sparker han nå de som sparkes av de som ligger nede. Først døde holocaustofre, nå lusene deres. Men det han ikke vet er at som kakkerlakker, så tåler lus det aller meste. ”Jeg skal knekke deg som en lus”, sa Haakon Lie. Men hva veit’n Haakon om lus? For lus lar seg ikke knekke, verken av holocaust eller arbeiderbevegelsenes holdningskampanjer. Lusene overlevde behandlingen i konsentrasjonsleirene og deres minneforening bistod faktisk Simon Wiesenthals jakt på naziforbrytere med avgjørende vitnemål. Det er er klart at dette er et slag i trynet for dem.

– Vurderer dere nå å bytte vert?

– Det skal mye til for å forlate de småsvette, lett seboriske hudfoldene til Otto, men et par titusen av mine nærmeste kompiser gjorde i går spranget til Thomas Gjertsens skjegg. Humoren er ikke mye bedre, men der har de i hvertfall kebab-sikkel og fallerte skuespillerinners kjønnssafter å velte seg i.