Oslo har knapt kommet seg fra rystelsene etter de voldelige ikkevolds-demonstrasjonene før den må hanskes med en ny trussel mot den offentlige smak og orden: De hattebefengte gjestene i lille Emmah Tallullahs dåp.

Dette er del 3 i Synne Starviks moteskole. Her finner du del 1 og 2.

Du har kanskje lyst til å ta deg en tur ut for å vise din sympati med jenta med det rare navnet og de bisarre foreldrene, men å kopiere den rojale hodemote er ikke måten å vise solidaritet på.

Motejournalistene kommer som alltid til å være over seg av begeistring for de “gøyale” og “fantasifulle” kreasjonene, som alle med et minimum av estetisk sans vet ser forjævlige ut.

Forutsigbart nok kalte VGs moteekspert denne klasen med klissete kjønnshår for "en fantasifull kreasjon".

Faksimile fra VG Nett

Men de kongelige (og kjøpevennene deres) kan komme unna med dette nettopp fordi de er kongelige. Dette er deres måte å si: “Uansett hvor åndssvake plagg jeg ifører meg, kommer du til å fortsette å pisse meg oppetter ryggen.”

La oss for ordens skyld gå gjennom et par eksempler fra hattenes skrekkabinett. I dåpen til Maudh Angelicah stilte Mette-Marit med noe som mer enn noe annet likner en klase med klissete kjønnshår på hodet.

Ragnhild Lorentzen valgte å tylle seg inn i emballasje hun fant på postkontoret.

Ragnhild Lorentzen valgte å tylle seg inn i emballasje hun fant på postkontoret. (Faksimile fra VG Nett)

Koloniherre Erling Lorentzens kone Ragnhild svarte med å tre bobleplast over hodet.
Det skjer dessverre litt for ofte at folk bruker denne typen anledninger til å vise fram sine utålelige personligheter gjennom “gøyale” og “oppfinnsomme” hodeplagg. Om du tross våre advarsler ikke skulle klare å motstå fristelsen, husk at et kraftig dask i bakhodet er et vel så sannsynlig utfall som anerkjennende nikk.

Tagged with →