Oslo kommune utsetter tiltak mot ransbølge, inngår i stedet avtale med Grand Theft Auto. Avtalen innebærer at ”Oslo City Centre” blir høyeste level i den kommende versjonen av spillet. – En unik pr for byen, jubler Byrådet.

I en felles pressekonferanse i dag presenterte byrådsleder Stian Berger Røsland og skaperne av Grand Theft Auto opplegget for samarbeid. I tett konkurranse med Rio de Janeiro og Nairobi blir Oslo sentrum høyeste level i spillets versjon VI som kommer ut på markedet neste år.

– Jeg tror ikke folk innser hvor stort dette er. Dette er på nivå med å bli tildelt OL, fortalte en synlig rørt byrådsleder til den oppmøtte pressen.

Bare utsetter, gir ikke opp kampen mot kriminalitet

– Vi har selvsagt ikke gitt opp å bekjempe kriminalitet i Oslos gater. Det er utelukkende snakk om en utsettelse. Det ville uansett ta tid å snu den aktuelle kriminalitetstrenden. Og da tenkte vi: Hvordan kan vi inntil videre profitere på kriminaliteten? Hvorfor la all gevinsten gå til de kriminelle?

Berger Røsland forstår at opplegget er kontroversielt, men viser til at dette er en vinn-vinn-situasjon:

– Pengene vi tjener på dette, vil vi i neste omgang selvsagt sette inn i kriminalitetsforebyggende virksomhet. Men jeg tror ikke folk egentlig er klar over hvor lang tid denslags tar. Her snakker vi langvarig dialog med foreldre, skoleverk og kriminalitetsomsorgen. Det er tidkrevende og, ja, rett og slett dritvanskelig, forklarte han.

“Lilyhammer” som forbilde

– Og så må vi ikke bli så selvhøytidelige som politikere at vi ikke ser underholdningsverdien i kriminalitet. Tenk hva serien “Lilyhammer” har gjort for den regionale utviklingen i Lillehammer- og Mjøs-området. Pr-effekten og merverdien for næringsfremme og innovasjon er betydelig. Problemet blir jo å finne karakterer med et like vinnende vesen som Frank Tagliano, det skal godt gjøres!

Godt egnet 

Skaperne av Grand Theft Auto sier de er svært begeistret for samarbeidet:

– Oslo sentrum er svært godt egnet. Her kan en gansterkonge bygge seg opp ved å selge narkotika og prostituerte i området rett utenfor Stortinget, svindle NAV og drive innsidehandel på Oslo Børs. Og så skaffe seg en internasjonal karriere ved korrupsjon av bistandspenger og miljøfiendlige investeringer gjennom Oljefondet. Men vi blir nødt til å ble enige med myndighetene om en viss økning i å intensivere etterforskning, synliggjøre politi, kutte i soningskøene og styrke straffene. Ellers blir spillet rett og slett for enkelt.

Tagged with →