Opptøyene i Midt-Østen har nå spredt seg til klasse 3A ved Tomsvoll skole. Forsøk på å roe gemyttene med løfter om kosetime, bakverk og lydbok har foreløpig ikke ført fram.

Sterke scener på Tomsvoll skole i ettermiddag.

– Ned med lærerdiktaturet! roper Nora (8) og velter pulten. – Brenn leksene! følger Simen (8) opp og skyter viskelær mot tavla med sprettert. – Alle barn har rett til hver sin iPad 2, hyler en rasende Kay-Åge (9) og holder opp et opptrykk av FNs barnekonvensjon.

Det er dramatiske scener som utspiller seg i klasserommet til 3A. Lærerne har blitt drevet fra skanse til skanse, og ble til slutt tvunget tilbake til lærrerrommet i storefri, og har nå barrikadert seg bak en flanellograf på lærerrommet.

KRL-lærer Hjørdis Flossberg (41) sier situasjonen nå er ute av kontroll. – Vi har forsøkt å roe gemyttene med kosetime, kake og saft, men sukkeret ga bare ny næring til protestene.

– Vi sendte inn sosiallæreren for å gjøre noe med det psykososiale miljøet i klasserommet, men hun trosset ordrene våre og ser ut til å ha sluttet seg til opptøyene, forteller hun.

– Sist jeg kikket inn gjennom nøkkelhullet satt hun på gulvet og lærte barna “We Shall Overcome”, sier hun.

I desperasjon har lærerne hengt opp plakater av Ingvald Godal og truet med å ringe ham og be ham ta med spanskrøret, men heller ikke dette skal ha gjort inntrykk på demonstrantene.

– Det eneste vi kan gjøre nå er vel å forsøke å ri stormen av de neste ti årene, sukker en hardt presset Flossberg og tar en dyp slurk av tekoppen.

Tagged with →