Opplysningskontorets årlige humanitæraksjon vil i år i sin helhet bli viet Bjarte Baasland. Vi har fått en av norges fremste kunstnere til å lage et eksklusivt silketrykk i et svært begrenset opplag av Baaslands stripete genser.

Opplysningskontoret kan i dag tilby våre lesere et eksemplar av dette ubestridte nasjonale ikonet, ferdig innrammet i pianosort finish til fastpris pålydende 15 000 kroner.

Nasjonalmuseets innkjøpssjef Sture Gard Svenssen beklager overfor Opplysningskontoret at budsjettet for innkjøp av samtidskunst allerede er sprengt, men antyder at verket vil få en fremtredende plass i samlingen dersom en rik velgjører ønsker å bidra til “vår felles kulturarv”.

Hensikten med årets humanitæraksjon er å gi Baasland muligheten til å starte på nytt.

– Det beste ville selvsagt vært om vi kunne hjelpe han med å starte et gatekjøkken eller noe i Praha, sier Baaslands mor som beklager at hun ikke lenger har midler å låne bort.

– Vi regner med at trykkene vil forsvinne rimelig kjapt, men vi holder tilbake fire stykker som blir auksjonert på ebay fra 24. oktober sier kunstagent Sverre Skjold Hammersborg. Hva prisen blir på disse kan man bare spekulere i, men saken er god så vi har godt håp om interesse fra publikum.

Klikk for å se større.

Klikk for å se større.