Opplysningskontoret begynner å bli småtrøtt av uforsonlighetene i den såkalte “Ambulansesaken og håper derfor å kunne invitere Schjenken, Farah, to generasjoner Nordberg, Tove Strand og ti utvalgte nettdebattanter til å bli med Opplysningskontorets fredsspesialist Bjarne Håndbrækken (Md. Ph.D) på korpsleir til Notodden for å gjenoppfriske barneskolens noteundervisning samt øve intensivt på samspill.

Korpsmusikk skal skape fred mellom partene i ambulansefeiden

Korpsmusikk skal skape fred mellom partene i ambulansefeiden

–  Dette er en lite utprøvd metode for konfliktløsning i vårt hjørne av verden som jeg likevel har store forventninger til, forteller Håndbrækken i sin håndskrevne invitasjon som etter planen sendes ut til de involverte partene i begynnelsen av neste uke.

Håndbrækken forteller at programmet er bygget opp rundt liknende tiltak kjent fra blant annet Gazastripen og Nord-Irland.

– Det er helt utrolig, men man har faktisk klart å få katolikker og protestanter til å spille fotball på samme lag, og det viser seg at selv jøder og palestinere har evnen til å blåse horn i takt så lenge de ikke mister konsentrasjonen og tar livet av hverandre.

Valget av korpsmusikk som basis for prosjektet er ikke tilfeldig.

– Alle i Norge har et forhold til denne musikken, og alle vet at hvis man ikke gir jernet i korpset blir man gående bakerst sammen med rekruttene til spott og spe for tilskuerne. Det tror jeg hverken Farah eller Schjenken vil sette særlig pris på.

Håndbrækken har søkt opplysningskontorets fredsstipend for 2008 for å gjennomføre prosjektet, og stipendkommiteen som legger fram sin innstilling for Opplysningskontorets styre på mandag har allerede gitt positive signaler om støtte.

– Tenk hvis de bare kunne si unnskyld og bli venner, sier Håndbrækken ettertenksomt før han avslutter: – og med litt flaks kan det bli god musikk også!

PS: Opplysningskontoret presiserer at vi ikke ønsker å ta stilling til skyld i denne saken, men at vi har registrert at minst en av partene har søkt forsoning i etterkant. Vi oppmuntrer til fred!


Tagged with →