rasisme2

I en oppsiktsvekkende dom i PFU ble Opplysningskontoret i dag dømt til 100 timer med rasistisk samfunnstjeneste. Leder i PFU, Odd Isungset, er klar i sin dom.

– Vi har hatt mange klager på Opplysningskontoret fra norske rasister. Deres mangelende evne til å tilby oppriktige problematiseringer omkring innvandring og muslimsk levesett har forarget mange. Manglende oppriktighet virker å være et generelt problem for dette nettstedet. Rasister er også lesere. Det er ikke rimelig overfor disse leserne å forvirre med ironisk vinklede analogier og metaforer. Og mellom oss er jo ironi veldig forrige tiår, da. Det er faktisk mer sosialt akseptert å være rasist enn ironiker i vår samtid. Rasisme skaper ærlig debatt, ironi er bare overjegets måte å legge seg i fosterstilling i hypofysens innerste kamre og blø sakte fra stigmata i sjelen.

Opplysningskontorets leserombud, Paal Nilssen, legger seg flatt for kritikken.

– Vi er et interaktivt medium som plikter å lytte til våre lesere. Norske rasister har i lengre tid brukt kommentarfeltene for å fortelle at vi har kastet bort minutter av deres liv. Neida, vi har ikke vært sensitive nok til deres følelser. Dette er tid som kunne blitt brukt til å ringe “Holmgang”, til å gnisse isopor på rutene til asylmottak og til tagge på offentlige murvegger. Dette tar vi konsekvensen av, og redaksjonen ville vie neste uke til å oppveie for dette. Allerede mandag skal vi tagge ned en skole i indre Oslo med “Shia og Sunni skal sammen sitte.”

– Det var ikke så veldig rasistisk vel?

– Her må jeg få understreke at vi er i en læringsfase.

Tagged with →