Husokkupant Fredrik Fuktberg (18) var i ettermiddag bare få setningsledd unna å formulere hvorfor ungdommene i Torggata egentlig er sinte, på en måte som med litt flaks kunne kvalifisert til en treer i norsk hovedmålsstil.

Fredrik Fuktberg kom svært nærme å forklare OK hvorfor han er sint på makta. (Foto: sweetenough/Flickr/CC).

Det var dramatiske scener i Torggata i ettermiddag da et tjuetalls ungdommer kastet 4. generasjons iPoder, x-boxer og annen utrangert elektronikk på politiet.

– Boligsituasjonen i Oslo er fullstendig fucka opp. Det har faktisk gått så langt – i verdens beste land – at man nesten ikke kan bo noe sted uten å betale for det, sier Fuktberg.

Han påpeker videre at dette trolig har fått mange mennesker til i ren desperasjon å ta seg jobber.

– Dessuten er det for jævlig at hus bare står og forfaller, sier Fuktberg til Opplysningskontoret i kveld. ­– Da er det nødvendig at folk som oss går inn, tagger ned bygningene, henger svarte flagg ut vinduet, kler oss ut som krysninger av pinnsvin og zombier og skremmer vettet av folk ved å henge utenfor inngangen med dritskumle ansiktsuttrykk.

– Vi er bare ute etter et sted å være, fortsatte Fuktberg. – Utenom hytta på fjellet, hytta på sjøen, fritidsklubben og mammas penthouse på Aker Brygge. Er litt variasjon for mye å be om i 2011?