Så var de ikke noe skummelt likevel: Amerikanske ambassader over hele verden har kun drevet med videoovervåkning for å produsere nye episoder av “America’s Best Home Videos”. Som resultat har tv-serien blitt USAs fremste eksportartikkel verden over.

– Vi har aldri hatt noen politiske motiver med denne videoovervåkning, sier presseattaché Doug Rehnquist ved Den amerikanske ambassaden i Oslo.

– Grunnen til at vi har vært litegranne hemmelighetsfulle er rett og slett at vi synes det er noe pinlig at “America’s Funniest Home Videos” nå er ryggraden i den amerikanske eksportindustrien. Yes, det er ikke lenger rock n’roll og jeans. Eller aluminium, nikkel, verdipapirer og denslags ting. Sorry.

Rehnquist forklarer at ambassadens agenter i mange år har filmet nordmenn som har snublet i fortauskanter og løse heller i Drammensveien. Den norske hjemmevideoproduksjonen skal ha vært verdensledende på grunn av de mange månedene med is og holke i Norge.

Fingert?
Ambassadens representant nekter imidlertid å kommentere ryktene om at de fleste pensjonerte politifolkene ikke var hyret inn bak – men foran – kamera. Politikilder sier til OK at de kjenner til utallige fingerte opptak med gamle menn som tilsynelatende snubler i frakkekanten og på komisk vis sliter med å åpne paraplyen.

– Det er helt absurd å påstå at det er noe som helst manipulert med “America’s Funniest Home Videos”. Den amerikanske hjemmevideosjangeren er like ren som Lance Armstrong, understreker Rehnquist.

– Den store bestselgeren var når en av våre agenter klarte å fange Eli Hagen på film, da hun kjørte ned Slottstrappen med bilen sin. Inntektene fra det klippet alene finansierte oppussing av inngangspartiet vårt og fem nye år med overvåkning.

Ikke skuffet over avsløring
Presseattachéen forklarer at ambassaden slett ikke er lei for at den kontroversielle overvåkningen er blit avslørt.

– Hehe, neida, neida, vi har gjort masse opptak av norske myndigheter som prøver å skylde på hverandre for at de godkjente dette. Det er nok til en hel ny årgang av “America’s Funniest Home Videos” alene.