bloggbyline-bjarneMange følger med stor interesse valget til ny president i Amerikas Forente Stater, blant lekfolk kjent som USA. Det amerikanske valgsystemet kan for mange virke komplisert og uoversiktlig. I den forbindelse informerer Opplysningskontoret (ved vitenskapelig medarbeider Bjarne Håndbrækken, M.D., Ph.D.) om valgordningen som med overveiende sannsynlighet vil sende enten henholdsvis Barack “Hussein” Obama eller John “the Plumber” McCain til det Hvite Hus, også kjent som “The White House“.

Som kjent må en blivende president gjennom flere preliminære stadier, ikke minst de såkalte kaukasuser, som har som funksjon å sile ut uegnede kandidater, som kvinner og mormonere (at en muslimsk neger slapp gjennom nåløyet denne gangen illustrerer kun at intet system er feilfritt). Dette gjelder både det Demokratiske og det noe mindre demokratiske Republikanske partiet. Når man så har skilt Clinton fra hveten (sic!), har tiden kommet til å utpeke det såkalte Electoral College gjennom en mannjevning mellom de ulike partiers kandidater. Her møtes man til vanlige ablegøyer kjent fra en rekke college-filmer, som “Fast Times at Deep Crack High”, og ved hjelp av fremgangsmåter som “Flasketuten peker på” (The Bottleneck Points Towards) og ølstafett kåres en vinner. Da tenner man i peisen, og en hvit røyk stiger til himmels som tegn på at den frie verdens nye leder er valgt.

(Artikkelen fortsetter sannsynligvis under bildet)
barack-obama-and-progress1
Som salig Karl Popper ville sagt det skal en vitenskapsmann være forsiktig med å konkurrere om Saera Khans lommepenger. Om jeg likevel skal forsøke meg på et stalltips, må det være Barack Obama, om ikke annet fordi det rimer både på Dalai Lama og Bananarama. John McCain, derimot, rimer på Pain og Sperm Stain, og knapt nok det.

– Bjarne Håndbrækken, MD, Ph.D.

Jeg har plassert min blogg i Oslobloggportalen Bloggurat!

Tagged with →