Mange trodde på Obamas fagre ord. Tre timer etter innsettelsen begynner mange å tvile.

Mange trodde på Obamas fagre ord. Tre timer etter innsettelsen begynner mange å tvile.

Opplysningskontoret har etter klokken seks i dag tatt stikkprøver av verdens tilstand, og kan skuffet konstatere at USAs 44. president Barack Obama så langt på ingen måte har innfridd forventningene. En rask ringerunde til noen tilfeldig utvalgte, men svært så representative verdenshjørner, avslører det Obama for all del ikke vil at du skal vite. Verden er som før.

– Hvor er bilene? hvor er gavene? hvor er anerkjennelsen av dette forsømte kontinentet? roper en frustrert nibarnsfar som har tatt seg tid til en telefonsamtale midt i Kongos jungel. Hvor er 50 Cent og East Coast Crew nå når vi trenger dem? Hvor er Marlborosigarettene? James Dean og Michael Jordan? Mannen forteller at han gikk lei av å vente allerede etter ett kvarter. Nå har han mistet tellingen på hvor mange kvarter det har gått siden Obama overtok, og vurderer desillusjonert å melde seg til tjeneste for neste opprørsgerilja som brenner ett eller annet.

I Frankrike er minoritetsungdom, fiskere og tungtransportarbeidere allerede i gang med å velte biler i protest mot sin Obamas foreløpig manglende vilje til hverken å implementere fransk fredsdiplomati i sin offisielle utenriksstrategi eller forby underkjennelse av fransk kultur.

Fra Teheran meldes det at en militant kvinnebrigade av kommunal-og-regional-planleggingsrett-studenter vurderer å brenne sitt restlager av amerikanske flagg som egentlig var tenkt spart til senere bruk i ren frustrasjon over at Mahmoud Ahmadinejad ikke ble invitert til insettelsesseremonien til tross for Sarah Palins antydninger om at dette kunne komme til å skje.

Også i fredelige Snåsa kommune sprer engstelsen seg.

-Snåsamannen fikk Snåsa kommune på norgeskartet, Ingar Sletten Kolloen på alles lepper og Petter Northug Jr. på beina. Hva har Obama gjort? Ingenting! Nå har jeg kikket på bensinprisskiltet på Essoen uten å blunke helt siden Obama gikk ut av gudstjenesten på TVn og den koster fremdeles 10.44. Snakk om tomme løfter, raser en amper Annbjørg Bakkemo fra Snåsas kommunale eldresenter før hun oppgitt tusler ut på balkongen for å ta en røyk.

Verdens tålmodighet er åpenbart i ferd med å renne ut i det den vestlige verden går inn i sin første natt med Obama som president. Opplysningskontoret ønsker lykke til.

——————————————————————————–

Les talen her , og mer om talen her, og om dramatikk da kjent politiker kollapser her og om den generelle godstemningen her Les også VGs dekning av seremonien: Norsk journalist fikk hilse på en kjendis! Eller Opplysningskontorets betydelig mer opplysende Obama-stoff.

Tagged with →