USAs president Barack Obama kunngjorde i en TV-tale i ettermiddag at det åpnes for tortur ved mistanke om mindre trafikkforseelser, at arabere med surt oppsyn vil bli internert og at de for tiden saumfarer verdenskartet etter et lite, oljerikt land med dårlig forsvar med tanke på snarlig invasjon.

"Hope"-fasen i Obamas presidentperiode er avsluttet. Nå er det på tide med "change". (Foto: sandiegoshooter/Flickr/CC).– Obama lovte det amerikanske folk “hope” og “change”, forklarer rådgiver i Obama-administrasjonen Kevin Brandtzaeg. – Men han sa ingen ting om at de skulle skje samtidig.

Etter å ha skapt håp i drøyt 100 dager, har altså nå tiden kommet til endring: – De neste par årene vil kursen legges om til en nøyaktig etterlikning av George W. Bushs presidentperiode, før fireårsperioden avsluttes med ett år som Richard Nixon.

I talen sa Obama: – Mens dere sliter hver dag for å sette mat på familien, skal dere huske på at håp er der vingene tar drømmer.

Brandtzaeg er overrasket over at kursendringen vekker reaksjoner: – Dere trodde vel ikke for alvor at vi ville velge en liberal pudding til president som ville innføre velferdsstat, rettssikkerhet og fred på jord? Hæ? Jeeez, det finnes visst ikke grenser for hvor teite dere europeere tror amerikanere er, understreker Brandtzaeg.

Tagged with →