Seks nye planeter og en stjerne er oppdaget 2000 lysår borte. Skuffede vitenskapsfolk måtte i dag konstatere at det nye solsystemet er nesten som en kopi av det vi lever i.

Det nye solsystemet rundt Kepler-11 er skuffende lite interessant, ifølge eksperter vi har vært i kontakt med. (Foto: Wikimedia Commons/CC).

De seks planetene rundt sola Kepler-11 har så langt ikke imponert ledende vitenskapsfolk.

– Noen planeter som svirrer rundt en sol. Oi, så originalt, sier førstelektor i astronomi Kåre Steinholt ved Høgskolen i Kvinesdal.

– Dessuten ser det ut som om de driver med mye av det samme der som hos oss, fortsetter han. – Steinkasting, drittslenging og gamle Kongen av Queens-episoder.

– Det er altså ikke noe tegn til intelligent liv der borte heller, konstaterer han.

Steinholt hevder også at de seks planetene virker “nokså femi” og “pinglete”: – De går ikke i bane rundt Kepler-11, de svinser liksom bare rundt der. Hadde jeg ikke visst bedre, hadde jeg trodd de var, ja… du veit.

– Ikke at det er noe galt med det altså! Men det er kanskje ikke stedet du vil sende sønnen din på feriekoloni, hvis du skjønner hva jeg mener, sier han.

Forskerteamet har nå vendt teleskopene mot nye galakser i håp om å finne et litt kulere sted neste gang.

– Hvis vi først skal ta bryet med å reise 2000 lysår, hadde det vært greit om det var til et sted som ikke var akkurat som jorda, bare uten 3G-dekning til iPaden, konkluderer Kåre Steinholt.