Verdens undergangssekter har fått ny grunn til optimisme: Fremtidsforsker Bjarne Håndbrækken, MD, Ph.D. ved Nasjonalt Prognosesenter slår fast i en ny rapport at verden sannsynligvis ikke vil stå til påske.

Nå er det bevist: Verden står ikke til påske. (Foto: CC/leisol).

Nå er det bevist: Verden står ikke til påske. (Foto: CC/leisol).

– En stund ventet vi at verden kanskje ville stå så lenge som til pinse. Men etter krigshandlingene i Kongo, forverrede klimaproblemer og Israels invasjon i Gaza har vi sett oss nødt til å justere prognosene noe. Vi regner nå med at verden vil stå til rundt midten av februar.

Jubelen sto i taket hos flere endetidssekter i ettermiddag. Hos Jehovas Vitner ble det feiret med kransekake, mens diskusjonen gikk livlig om hvem av de frammøtte som ville være blant de 144,000 heldige som får komme til himmelen. Det mosaiske trossamfunn har også fått en hyggelig oppmuntring i en vanskelig tid, ettersom det er gode gjerninger og rettroenhet som fører fram til endetiden i jødedommen. – Nå kan Willoch og de andre nazijødehaterne se at vi ihvertfall gjør noe rett, sier en lettere furten forstander Anne Sender.

Førsteamanuensis i folkloristikk Guttorm Græv ved Høgskolen i Nesna er også oppglødd over nyhetene. Han sier til Opplysningskontoret i kveld at dette viser noe norske folklorister alltid har hevdet, nemlig at det er mye visdom i de gamle ordtakene. – Dette betyr en kolossal oppreisning for folkloristikken som vitenskap. Vi setter nå i gang et forskningsprosjekt for å finne ut hvilke andre ordspråk som inneholder evige sannheter. Vi vil blant annet samarbeide med Landbrukshøgskolen i Ås for å finne ut om gresset faktisk er grønnere på den andre siden. Vi planlegger også å utsette en naken kvinne for nød for å se om hun lærer å spinne, og å brenne et barn for å se om det skyr ilden.

Tagged with →