Straks blogger Kim-Rune Skarsfjord våkner vil Stortinget se nærmere på nye bevis i forhold til Datalagringsdirektivet. Skarsfjord, som har sittet oppe i hele natt og blogget om DLD og personvern, skal ha funnet en ny og banebrytende referanse i George Orwells “1984”.

Kretsen omkring blogger Kim-Rune Skarsfjord ber om at ingen IM'er ham før han får sovet ut nattens bloggeseanse. (Flickr/CC/LuChOeDu)

– Jeg er redd det kan se ut som at vi ikke har fått undersøkt alle momentene i denne saken skikkelig, sukker stortingspresident Dag Terje Andsersen.

– Det har kommet oss for øre at bloggeren Kim-Rune Skarsfjord har funnet en Orwell-referanse som ikke er omtalt i debatten til nå. Jeg har enda ikke sett referansen, men er blitt fortalt at det vil kaste helt nytt lys på saken.

Avventende optimisme

I miljøet omkring Stopp Datalagringsdirektivet er stemningen preget av avventende optimisme.

– Hvilken referanse kan det være snakk om? Jeg trodde vi hadde vært gjennom alle fra til nytale til tankepoliti, Sannhetsministeriet og Big Brother, sier jusstudent og ivrig blogger Ådne Tomteberget.

– Vi har vært gjennom påfallende nummerkombinasjoner og anagrammer. Kan det, nei, det kan ikke være… Har Kim-Rune virkelig klart å løse mysteriet omkring O’Brien i Det indre Parti? Den eneste rollefiguren Orwell aldri ga et fornavn, men som ryktene vil ha det, opptrer med nettopp dette i et upublisert førsteutkast. Det kan i så fall vise seg å være the missing link mellom det liberale demokrati og overvåkningssamfunnet. Ah, lykke! Endelig kan jeg få rettens medhold i at opptakene fra overvåkningskameraet på Rimi Fetsund,  fra da jeg som 13-åring stjal en Krokanrull, slettes for alltid.

Tagged with →