Nylig ble det avslørt at fasaden på Operaen slår sprekker. Nå viser en ny undersøkelse at virkeligheten er enda verre – folk er rett og slett ikke spesielt glad i opera og har ikke vært det på over 200 år.

(Flickr/CC/Cebete)

Operaen har nå satt Kystvakten i sving med å patruljere Oslofjorden etter at stadig flere forfrosne marmorheller med hjemlengsel i desperasjon har forsøkt å seile tilbake til Italia. (Flickr/CC/Cebete)

Informasjonsrådgiver Bjørnar Brandzæg synes det var spesielt skuffende å lese tall i undersøkelsen som viser at operas popularitet dalte brått allerede på 80-tallet.

– Vi var ikke så altfor skuffet før vi så at det dreide seg om 1780-tallet.

Beklagelig
Brandzæg på Den norske opera hevder at undersøkelsen kommer som en stor og beklagelig overraskelse på ledelsen. Bare 0,3% av alle nordmenn sier de liker opera. Av disse er det bare 0,1% som faktisk hører på det.

Brandzæg har ingen god forklaring på hvem det er som faktisk sørger for de gode besøkstallene.

– Har ingen idé. Men undersøkelsen viser at et overveldende flertall rangerte opplevelsen mellom “umenneskelig” og “uutholdelig. Det viktigste er tross alt at de har fått en kulturopplevelse!

Urealistisk
En venninnegjeng i 50-årene, som OK snakket med på “Cosi Fan Tutte”, fortalte at de ikke hadde lyktes å få billetter som studiopublikum til TV3s “Luksusfellen” og at en tur i Operaen derfor ble eneste utvei.

– Men vi sniker oss ut etter neste akt. Handlingen er jo fullstendig urealistisk, og det er umulig å skjønne hva de sier når de skråler sånn.

Et par i slutten av 20-årene uttrykte på sin side skuffelse over at forestillingen ikke var 3D-animert.

Brian Brunbakken (37), informasjonsrådgiver i Norsk tinnitusforening er imidlertid strålende positiv.

– Operaen er terapi for oss. Det beste stedet for oss å gå for å få overdøvet susingen i hodet. Og så er jo setene så gode.

Mistenksomme
Brandzæg forteller at de ble litt mistenksomme allerede da politikerne bestemte at det skulle bygges ny opera.

– Vi hadde i utgangspunktet bare sendt inn en byggetillatelse for å flikke litt på sceneteppet og noen kulisser i de gamle lokalene på Youngstorget. Plutselig stod vi med norgeshistoriens største praktbygg i hendene.

Tagged with →