Linn-Jeanettes var en gang så lysende at hun måtte bruke solbriller. Og fordi hun har skjeve hornhinner. (Flickr/CC/bdjsb7)

Linn-Jeanettes modellframtid var en gang så lysende at hun måtte bruke solbriller. Og fordi hun har skjeve hornhinner. (Flickr/CC/bdjsb7)

En fersk forskningrapport viser at glamourmodellyrket allikevel ikke er særlig glamorøst. I motsetning til tidligere antakelser kjører modellene verken raske biler, drikker mye champagne eller spiser kaviar.

– Jeg ble skikkelig dritskuffa når jeg oppdaga realitene, sier Linn-Jeanette Åsjordet som nå legger opp etter fire måneder som såkalt glamourmodell.

– Men når det er sagt så har jeg ikke lappen, får migrene av champagne og synes kaviar smaker snørr. Skal jeg være helt ærlig, så består jobben utelukkende av å ha på seg minst mulig klær.

I løpet sin korte karriere har Åsjordet bare hatt ett oppdrag. Det var å dele ut ballonger, hun selv måtte blåse opp, på videobutikken på Rælingen Storsenter.

– Glamouryrket hadde alltid vært en drøm for meg. Du vet den drømmen om å komme på jobben og så oppdage at du har glemt å ha på klær. Jeg innser nå at jeg burde skilt mellom å forfølge gode og dårlige drømmer, sukker Åsjordet som samtidig legger drømmen om å falle fra en høy bygning på hyllen.

Les mer om halvnakne jenter her og her og her.

Tagged with →