Etter at NRK har knust TV2s seertall den siste tiden, har Konkurransetilsynet reagert. I en ny rapport kritiseres NRK for å ha blitt for bra. Statskanalen må nå senke kompetansenivået betydelig for å gi private selskaper en mulighet til å konkurrere.

NRK-direktør Hans Tore Bjerkaas bekrefter overfor Opplysningskontoret at de er kjent med problematikken, og at flere strakstiltak vil bli satt i verk for å senke kompetansen i alle avdelinger.

– Mannen som ikke vant en eneste fotballkamp i fjor – Åge Hareide – får rolle som fotballekspert. Videre ansetter vi Olaf Thommessen til å analysere norsk politikk, Snåsamannen får plass i vår vitenskapsredaksjon, mens Bjarte Baasland blir kombinert privatøkonomi- og oddsekspert. Gørild Mauseth overtar etter Linn Skåber i Nytt på Nytt. Norge i Dags sendeflate fordobles, nå med en seksjon for nyhetene som var for uinteressante til å komme med i distriktskontorenes egne sendinger.

Rådgiver Bjørnar Brandtzæg i Konkurransetilsynet er fornøyd med tiltakene. – Det strider mot alle markedslover at en statsbedrift skal levere bedre resultater enn private aktører. Vi har stor tro på at disse tiltakene vil trekke NRK ned på et mer akseptabelt nivå, sier rådgiver Bjørnar Brandtzæg til Opplysningskontoret.