Norsk Forbund for Gråsoneforetak (NFG) er skuffet over at eiendomsmegleren Notar må innstille store deler av sin virksomhet. I dag samlet de småsvindlere fra hele Norge til demonstrasjon utenfor Stortinget. Blant parolene var “Redd Notar!”, “Likeverd for heleren og stjeleren!” og “Redd gråsoneøkonomien!”.

Småsvindlere fra hele Norge demonstrerte i dag til støtte for Notar. (Creativecommons.org)

Småsvindlere fra hele Norge demonstrerte i dag til støtte for Notar. (Creativecommons.org)

– Nå er det på tide at myndighetene får øynene opp. Vil vi virkelig ha et samfunn der det bare er mulig å tjene penger på ærlig vis? spør NFGs generalsekretær Steven Ludvigsen retorisk.

Ludvigsen berømmer Notar for å være pionerer i gråsonefaget. – De turte å gjøre ting vi andre bare kunne drømme om. For eksempel den geniale ideen om å kjøpe egne boliger og selge dem med gevinst. Og så å være tøffe nok til å utnevne en av dem som var med på svindelen til ny sjef. Eller å bruke fiktive kjøpere for å presse prisen opp. Eller å hacke seg inn på og forfalske nettsidene til konkurrenter. Eller å selge samme tomt to ganger. Eller å bruke sentral beliggenhet i forhold til Gardermoen for å selge bolig i Nordhordland.

– Når ikke en gang slik kreativitet skal lønne seg i næringslivet, kan man spørre seg hva som egentlig skal til for å lykkes.

Ludvigsen mener at gråsoneforetak blir særlig tøft rammet av finanskrisen, siden folk blir mindre lettlurte når pengene ikke lenger sitter like løst. Forbundet krever derfor nå en redningspakke på 1.3 milliarder kroner for å holde liv i gråsoneøkonomien.

– Vi har samlet inn mer enn 6 millioner underskrifter fra småsvindlere over hele landet, sier Ludvigsen. – Virkelig? – Nei. Men skriv det likevel.

Tagged with →