Aurskog/Høland-pappaen Birger Berg-Nordberg (50) retter en innstendig bønn til landets tenåringer: – Her sitter jeg ved middagsbordet og får beskjed av datteren min å komme meg til helvete ut av trynet hennes. Så tusler jeg bort og setter meg foran PC’en, og leser at tenåringer sier de vil ha mer voksenkontakt.

Forskere ber norske tenåringer om å skjerpe seg. (Foto cassi sari/Flickr/CC).

Forskere ber norske tenåringer om å skjerpe seg. (Foto cassi sari/Flickr/CC).

Berg-Nordberg klasker seg i pannen og utbryter: – Er det MULIG å være så latterlig inkonsekvente?

I en ny forskningsrapport fra Institutt for Veldig Trivielle Funn (INFOVELT) heter det at et stort flertall av norske tenåringer hevder foreldrene er “dritkjipe” og “onde”, og er “det verste som har hendt dem”. Videre påpeker ungdommene at de “hater” foreldrene sine og skulle ønske at “de bare kunne forsvinne”. Samtidig klager de samme ungdommene over at foreldrene “aldri har tid til dem”.

– Rapporten viser at landets tenåringer har klart selvmotsigende holdninger. og at de snarest bør ta seg sammen og bestemme seg, sier rapportens forfatter forskningsleder Bjarne Håndbrækken, MD, Ph.D.

Birger Berg-Nordberg sier han for lengst har gitt opp å forstå om datteren hans elsker eller hater ham. – Men det hadde vært veldig greit å vite hva man hadde å forholde seg til, slik at jeg kan planlegge TV-kvelden litt i forkant.