– Jeg synes kritikken av Susanne Sundfør er latterlig og mannssjåvinistisk, sier mangeårig musikkimpressario Ruben Bråfjord. – Selv ante jeg ikke at kvinner kunne være så modige. Og så Susanne Sundfør da, som i tillegg er pen og blond.

Bråfjord insisterte på at vi brukte et eldre bilde av ham med mer hår og uten bifokale briller. (Flickr/CC/Ranch Studio)

Susanne Sundførs beslutning om å trekke seg fra Spellemannsprisen har vakt oppsikt. Sundfør mente kjønnsdeling er gammeldags og kvinnediskriminerende.

Mangeårig musikkimpressario Ruben Bråfjord er blant dem som har forståelse for artistens protest. Bråfjord innrømmer at han tradisjonelt har tilhørt Gutteklubben Grei innen norsk musikkliv.

– Det stemmer. Klubben vår heter faktisk Gutteklubben Grei, også. Men nå døper vi den trolig om til Extremely Lonely Hearts Club. Det eller Highway 61 Revisited Revisited, forteller han.

– Den gamle meg ville kanskje sagt “Javel,  hva blir det neste, at kvinner skal være med i fotball-VM, liksom?”. Men enten har jeg modnet, eller så er det disse syngedamene som har utviklet seg, sier en engasjert Bråfjord.

– Dessuten er det mange år siden Spellemannsprisen kvittet seg med kjønnsdeling innen “Beste groupie”-kategorien. Riktignok etter protest fra “Fra Lippo Lippi”s mange mannlige fans, sier musikkmannen, som imidlertid innrømmer:

– Kategorien “Beste kvinnelige lydmann” bør fortsette. Ellers ville ingen kvinner bli nominert. Seriøst, det sier seg selv at kvinner ikke forstår seg på kanpper og brytere og sånne tekniske ting.