– Jeg er helt for demokrati og sånt. Men ikke om det går utover lunsjbufféen og skifting av håndklær, tordner Haugesundsmannen Thorleif Haugerud, for tiden på ferie i Sharm el-Sheik.

Haugerud klarer ikke å skjule sin misnøye med den manglende paraplyen i drinken sin. (Flickr/CC/mateoutah)

– Tenker de ikke på annet enn demokrati her? Nå har jeg ventet over fire minutter på piña coladaen min.

Thorleif Haugerud himler med øynene bak mørke solbriller ved bassengkanten i Sharm el-Sheikh.

-Dette er siste gang jeg reiser uspesifisert. Det er blitt helt umulig å kontrollere at en ikke havner i et land som er ferd med å demokratiseres. Hva blir det neste? Gud forby at  Maldivenes strenge, men svært servicevennlige diktatur faller.

– Ikke demokratimotstander

Haugerud understreker at han ikke har noe prinsipielt mot demokratisering av Midtøsten.

– Jeg bare håper at Egypt blir et fungerende demokrati i løpet av de ni dagene som gjenstår av ferien vår. Sist vi i Syden var flyet en hel time forsinket. Jeg orker ikke det en gang til, for å si det sånn. Da foretrekker jeg at diktaturet overlever en badesesong til. Og om jeg så må angi bartenderen som stadig er på bakrommet og kopierer pamfletter, så gjør jeg det.